Oproep Versterkt Streekbeleid – indieningsperiode 2

Oproep
374

De ESF oproep Versterkt Streekbeleid wil een nieuw elan geven aan het streekbeleid in Vlaanderen. De nieuwe samenwerkingsverbanden streekbeleid zullen de sociaaleconomische uitdagingen van streken in Vlaanderen op termijn vertalen naar een gedragen en actiegericht beleid.

Na de eerste indieningsperiode werden eind juni  zeven samenwerkingsverbanden voor sociaaleconomische ontwikkeling goedgekeurd. Met de tweede indieningsperiode willen we de dekkingsgraad in Vlaanderen verruimen. Tot 30 september kunnen nieuwe samenwerkingsverbanden een project indienen. Ook de projectvoorstellen die na de eerste indieningsperiode nog niet werden goedgekeurd kunnen hun herwerkt projectvoorstel in deze oproep indienen. 

De oproep richt zich naar een breed partnerschap van steden en gemeenten die een partnerschap opzetten om de streekvisie op te bouwen en te concretiseren. De samenwerkingsverbanden streekbeleid doen dit in overleg en betrokkenheid met de sociale partners en de provincies en alle andere relevante actoren op het terrein.

Er zijn voor een periode van drie jaar 15 miljoen euro middelen voorzien, waarvan minimaal 50% lokale financiering en maximaal 50% Vlaamse cofinanciering.

Goedgekeurde samenwerkingsverbanden streekbeleid in de tweede indieningsperiode starten op 1 januari 2017 en lopen tot en met juni 2019.

Een project indienen kan tot en met 30 september 2016. In het voorjaar van 2017 komt er nog een derde en laatste indieningsperiode.

Schrijf je hier in voor onze infosessie op donderdag 25 augustus!

Deadline: 
vrijdag, 30 september, 2016
Programma: 
ESF 2014-2020
Contactpersonen: 

Pieter Van Sande

Pieter Van Sande
T:
0473 42 75 34

Jelle Debaenst

Jelle Debaenst - ESF
T:
0492 15 87 21
Bijlagen infosessie: 
application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation Powerpoint (2.5 MB)
Bijlagen: 
PDF Oproepfiche (225.69 kB)application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet Detaillering kostenfinanciering (450.02 kB)application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet Simulatie cofinanciering (69.96 kB)application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet Beoordelingscriteria (15.92 kB)application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet Planning streekbeleid (12.39 kB)