ESF-Ambassadeurs 2010

‘Leiden naar talent en bezieling’ van Stebo
‘Assessment fitnessbegeleider, groepsfitnessbegeleider en personal trainer’ van fitness.be

‘CO-OP hout’ van het opleidingscentrum hout (OCH)

 

‘Leiden naar talent en bezieling’ van Stebo

Stebo tekende ongeveer twee jaar geleden in op een ESF-oproep om binnen een lerend netwerk een ontwikkelingstraject te doorlopen waarbij innovatieve aanpakken en tools voor competentiemanagement werden ontwikkeld en uitgetest.
Daarbij werd gekozen niet te vertrekken vanuit het klassieke competentiemanagement dat de tekorten (‘gaps’) benadrukt maar op het ontwikkelen van de sterktes van mensen. Deze methodiek heet ‘waarderend onderzoek’; beter gekend onder de Engelse benaming ‘Appreciative Inquiry’ (AI).
De filosofie van AI vertrekt van het sterkte-denken en redeneren vanuit talent en bezieling van medewerkers in functie van organisatie-ontwikkeling.

Artikel: Stebo nieuwe ESF-Ambassadeur - 15 februari 2010 (.doc)

Contact:
Stebo
Griet bouwen
E. Coppéelaan 91
3600 Genk
089 /32.95.30
griet.bouwen@stebo.be

 

‘Assessment fitnessbegeleider, groepsfitnessbegeleider en personal trainer’ van fitness.be

Dit project is een test die bestaat uit 3 dvd’s met een volledig draaiboek voor de test van het ervaringsbewijs fitnessbegeleider, groepsfitnessbegeleider en personal trainer. De test bestaat uit een observatie in een beroepsrelevante context, een criteriumgericht interview, een interactieve video en een kennistest. Hiermee trachten de assessoren de vaardigheden, attitudes en de kennis van de kandidaat te testen.

Contact:
De FitnessOrganisatie
Eric Vandenabeele
Groenstraat 240
9041 Oostakker
09 /232 50 36
eric@fitness.be

 

‘CO-OP hout’ van het opleidingscentrum hout (OCH)

CO-OP Hout staat voor ‘Competentie Onderzoek en Ontwikkelingsproject voor de Houtsectoren’. Deze sectorale Competentiegids gaat in op hoe een competentie- en competitief beleid kan opgezet worden. Met 10 checklists wil het OCH de ondernemer, de verantwoordelijke voor personeelszaken of de teamleider enkele handige tips meegeven. Onderwerpen als functiebeschrijvingen, plaatsen van vacatures, onthaal van nieuwe medewerkers, coaching op de werkplek, functioneringsgesprekken voeren, opleidingsplannen en –trajecten uitstippelen, doorgroei bevorderen... komen daarbij uitgebreid aan bod. De eenvoudige werkinstrumenten worden overgoten met een saus van 10 goede voorbeelden en getuigenissen uit de praktijk.

Contact:
Opleidingscentrum Hout
Jeroen Doom
Allee Hof ter Vleest dreef 3
1070 Brussel
02 558 15 51
jeroen.doom@och-cfb.be